Er du lykkelig

Er du lykkelig?

Er du lykkelig?



 

Hvis jeg siger, at alle mennesker vil være lykkelige, overdriver jeg nok ikke. Vi har alle muligheder med alle de oplysninger der findes omkring os - blandt andet på nettet, men alligevel oplever vi det selv, og hører at der er flere, der bliver påvirket af de mørke tider. 


 

“Lykke er det højeste mål i livet, hvor alle andre mål samles i den høje enhed”

                                                                                                  -  Deepak Chopra.


 

Men jeg vil trøste dig. At føle sig lykkelig kan læres, ligesom du har lært matematik, grammatik, andre sprog osv. “Det er noget pjat” siger du måske. Nej, det er det ikke, og det er allerede bevist. 












 




Du er lykkelig eller ej.


“Lykke er noget abstrakt”, har jeg hørt nogle gange. 


Nej, det er bestemt ikke noget abstrakt. Det er faktisk meget præcist! Når du spørger dig selv “ Er jeg lykkelig?”, kan du høre dit svar med det samme. Hjertet siger til dig “Ja” eller “Nej” og der kan ikke være noget mellem. Ligesom med kærlighed. Du elsker eller ej. Sådan er det bare. 


Men oftest overtager dit ærlige svar din hjerne med dens logik og med alle argumenter. Jeg har det jo rimeligt og så går den ikke længere end det.








 







Lykken er inde i dig.


Tror du virkelig på, at du bliver mere lykkelig, når du får et eller flere af dine ønsker opfyldt?


F.eks. når du har fået et godt job, hvis du mangler job. Eller har fået en dejlig kæreste eller mange penge, eller har tabt dig eller er gået på pension?


Hvis du tænker sådan, betyder det, at du tror på, at årsagen til, at du ikke er lykkelig nu, ligger i omverdenen. Og du venter… Og kæmper… Og bliver utålmodig og mange gange uforstående.


Lykken er inde i dig og den er ikke afhængig af andre mennesker eller andre ting omkring dig.

Man kan være lykkelig i elendige vilkår, og man kan være dybt deprimeret med flere millioner på kontoen. 

 

Flere undersøgelser viser, at lykken ofte er blevet identificeret med god økonomi. (Tænk dig, hvis du har vundet) eller med at have succes på arbejde. Men det er jo en kortvarige begejstring, og når pengene er brugt, og man mister sit arbejde slutter den.
















 

Tibetansk syn på lykken.


Den Tibetanske livskunst for et langt, sundt, succesfuldt og lykkeligt liv, som er flere tusinder år gammel, fortæller os, at man kan leve længere. og at man kan leve uden sygdomme som er en absolut forudsætning for lykken.  


Når du er bare lille smule syg, bliver du hurtigt træt, og motivationen gemmes i sengen langt under dynen. Humøret er ikke det bedste, når kroppen ikke har det godt. 

På den måde kan du let mærke på dig selv, at krop-sind-energien er forbundet sammen.


En tibetaner kigger på et menneske som en helhed, med den fysiske krop, den energetiske krop og den mentale krop. Hvis du forestiller dig, at et menneske er en computer, så er den fysiske krop en hardware, den energetiske krop er strøm, som PC-en får gennem en oplader, og den mentale krop er software. Ret enkelt at forstå.




 

Tibetanerne nævner 3 nødvendige “komponenter” for at føle sig lykkelig: 


 

1. Beroligende sind, som er klar til acceptere livet, som det er, og som er positiv uanset situationen. 

Når du har ro i tankene, er der ikke grund til stress, angst og konflikter. 

 

2. Velvære, velstand og tilfredshed med sig selv og alt, man har.

Tilfredshed med din krop, udseende og dig selv generelt, samt tilfredshed med  alt omkring dig: job, parforhold, økonomi, bolig, venner osv. 

 

3. Glæde i hverdagen. Når du ikke er glad i et stykke tid, og du har en fornemmelse af årsagen til din dårlige stemning, skal der ske en ændring. Det behøves ikke at være en fysisk handling. 




Nu har du sikkert flere spørgsmål som:

 

 - Hvordan får jeg ro i tankene?


 - Hvad kan jeg gøre for at få velstand 


 - Hvordan kan jeg acceptere mit liv som det er?


 - Hvordan kan jeg gå mere glæde i min hverdag?



 

At erkende, at du ikke er lykkelig, og at du vil gøre noget ved det er 50% af løsningen.

Erkendelsen plejer at give lyst, motivation og vilje til din nye livsstil.

 

De sidste 50% er din PLAN og handlinger, som kommer til at ændre din livsstil. Strukturen skal være der ellers starter du på forskellige ting, og dropper dem igen. Dette gentager sig år efter år.

 







 





Læs flere artikler HER